post

Jasmijn Simpson

Jasmijn Simpson

Jasmijn Simpson is van het MUST bestuur van vorig jaar, in de periode van 2017-2018 bekleedde zij de functie van Penningmeester & Algemeen bestuurslid commissies. Op dit moment is zij voorzitter van de studentgeleding van de hogeschoolraad onder Fractie Vlijmscherp. Daarnaast is zij nog altijd actief voor de medezeggenschap als medewerker van Student Participatie en is zij lid van de FIKO. Dit is haar verhaal:

‘Een bestuursjaar doen? Nee, dat kan ik niet. Ik weet toch bij lange na niet genoeg over de medezeggenschap of de HU? Er zijn genoeg andere mensen die dit vast beter kunnen doen.’ 

Toen iemand mij vroeg of ik een bestuursjaar wou doen bij MUST, was dit het eerste wat in me opkwam. Ik voelde me echt niet zelfverzekerd genoeg, om te denken dat ik een goede bestuurder kon zijn. Toch heb ik ja gezegd, omdat ik mezelf de kans wilde geven om te leren en ik wist dat ik vaak genoeg mezelf had onderschat. 

Nu ben ik ontzettend blij dat ik het bestuursjaar ben aangegaan! Ik heb onwijs veel geleerd als het gaat om medezeggenschap, hoe de HU in elkaar zit, de leiding nemen, hoe je echt goed kan samenwerken en welke uitdagingen daarbij komen kijken. Ik heb geleerd om fouten te durven maken, hoe je anderen echt kan helpen, wat hard werken betekent en dat gezelligheid soms belangrijker is dan hard werken. 

Ik heb mezelf de kans gegeven om te ontwikkelen en te groeien! Twijfel je nog over een bestuursjaar? Geef deze dan ook jezelf, vaak kan je veel meer dan je denkt. En als je twijfelt of het wel binnen de studie past, houdt er dan rekening mee dat er tegenwoordig zoveel mogelijkheden zijn met flexibel studeren of vakken verplaatsen. Tot slot is het een ervaring die ook echt goed op je CV staat en die niemand je meer kan afnemen! 

Interesse? kijk dan snel op de homepage. Twijfel je nog? Neem direct contact op met Nora Franken (06 34611746) of Falco van Netten (06 30675308).

post

Leonie van Heijningen

Leonie van Heijningen

Ja de bestuursjaren bij MUST, wat een tijden! En wat heb ik veel lol gehad en genoten van alle avonturen, leuke momenten en alle mensen om mij heen.
Achteraf heb ik pas ingezien hoe waardevol mijn twee bestuursjaren bij MUST zijn geweest. Ik heb ontzettend veel geleerd en ook heel veel fouten gemaakt, haha!
De ervaring die ik heb opgedaan als bestuurder helpt mij in mijn huidige werk. Daar loop ik tegen soortgelijke problemen aan, denk aan: slechte communicatie tussen collega’s, te strakke planning, ad-hoc werk, stress omdat je 100 dingen tegelijk moet doen, etc. Als bestuurder heb ik dit allemaal al meer dan vijf keer meegemaakt en daardoor weet ik precies wat ik moet doen. Deze ervaringen en kennis, die ik bij MUST heb opgedaan, heeft er de afgelopen vijf jaar voor gezorgd dat ik snel carrière heb gemaakt en nu verantwoordelijk ben voor een team met meer dan 20 grote projecten door heel Nederland.
Kortom: een bestuursjaar bij MUST is heel waardevol. Je houdt er niet alleen levenslange vriendschappen aan over (en mooie kroegverhalen), maar het helpt je echt in je carrière na je studententijd.
Dus wil jij veel leren, veel lol hebben en net iets beter zijn dat je nieuwe collega’s straks in je baan, dan zou ik een bestuursjaar bij MUST doen!

Benieuwd geworden?

Kijk wat bij je past bij profielen!!

Corné Haasjes

Corné Haasjes

Nu de sollicitatieperiode is begonnen gaan wij, in de vijf weken, vijf succesverhalen laten zien van oud-bestuurders. Als eerste Corné Haasjes.
Corné is de voorzitter van MUST bestuur ’13/’14 en heeft in zijn HU tijd meer dan drie jaar medezeggenschapservaring opgedaan.

In zijn dagelijks leven is Corné voornamelijk bezig met zijn prachtige MUST dochter Diana en is werkzaam als procescoördinator bij de content-marketeer Contentleaders! We vroegen hem wat hij uit zijn bestuursjaar heeft gehaald:

”Besturen, het is als autorijden: je leert het pas als je het papiertje hebt. Mijn ervaring als bestuurder is dat je het meest ervan leert nadat je het gedaan hebt. Dat lukt het best door afstand te nemen en reflecteren op wat je hebt gedaan en meegemaakt.
Tijdens een bestuursjaar leer je enorm. Je bent altijd druk en kunt alle tijd die je hebt er wel insteken. Prioriteiten stellen is daarom erg belangrijk. En zelfs als je dat goed doet, kom je in een achtbaan en is het belangrijk om bij te houden voor je zelf wat er nu eigenlijk gebeurt, zodat je achteraf ervan kunt leren.
Maak fouten (en leer ervan), vraag hulp, sta open voor feedback bovenal: geniet ervan en vergeet niet te lachen! ”

Las je iets interessants? Ga naar profielen hier boven voor meer informatie, of neem contact op met Falco (06-30675308).

Profielen